برای انتخاب رشته تحصیلی خود در دانشگاه باید بسیار دقت کنید و مناسبترین رشته برای خود را انتخاب کنید. به دلیل اهمیت بالای انتخاب رشته رشتههای برتر کنکور تجربی را در مقالههای اختصاصی به شما معرفی کردهایم. در این مقاله میخواهیم به معرفی رشته داروسازی بپردازیم و شرایط قبولی در این رشته را بررسی کنیم. معرفی کامل رشته پزشکی، معرفی کامل رشته دندانپزشکی، معرفی رشته پرستاری و رتبه قبولی آن و معرفی رشته مامایی و رتبه قبولی آن از جمله مقالههای معرفی رشتههای برتر کنکور تجربی است.
معرفی رشته داروسازی
رشته داروسازی مربوط به ساخت دارو برای بیماریهای مختلف میباشد و با جان مردم در ارتباط است. به زبان ساده تر یک داروساز با استفاده از فرمولات شیمی مواد دارویی را به شربت، کپسول، قرص تبدیل میکند تا استفاده آن برای بیمار راحتتر باشد. به همین دلیل دانشجویان این رشته باید درک عمیقی از بیماریها و روشهای درمان داشته باشند تا بتوانند داروی مناسب با آن را بسازد. خیلی از افراد فکر میکنند کسانی که در داروخانه ها مشغول به کار هستند، دارو ساز هستند اما خیر اینطور نیست آنها فقط با مطالعه سطحی درباره داروها توانایی فروش دارو با دستور پزشک را دارند، اما یک داروساز با دانشی که در دوره دانشگاه پیدا میکند میتواند روی بیماریهای مختلف تحقیق کند و داروی جدید بسازد.
رشته داروسازی ترکیبی از علوم پابه و بالینی است پس داوطلبان این رشته باید علاوه بر دروس شیمی و فیزیک در دروس زیست شناسی نیز قوی باشند. همچنین میزان تسلط بر زبان انگلیسی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در طول دوره تحصیل، اغلب کتب درسی دانشجویان به زبان انگلیسی است و دانشجویان نیاز خواهند داشت مجلات انگلیسی زبان سرتاسر دنیا را نیز مطالعه کنند. هدف از رشته ذاروسازی تربیت افرادی است که بتوانند با مطالعه بیماریهای مختلف بهترین و بهینهترین دارو را تهیه و در اختیار بیمار قرار دهند.
درس های رشته داروسازی در طول تحصیل
دروس پایه شامل بيولوژی نظری، فيزيک نظری، رياضيات پايه و مقدمات آمار، شيمی عمومی، بيوشيمی، فيزيولوژی، شيمی آلی، تشريح، اصول خدمات بهداشتی، آمار حياتی، شيمی تجزيه، ميکروب شناسی نظری و عملی، انگل شناسی و قارچ شناسی، ايمونولوژی، کمک های اوليه، کامپيوتر.
دروس تخصصی شامل گياه شناسی دارويی، اشکال دارويی، تغذيه و رژيم درمانی، مواد خوراکی نظری، مديريت در داروسازی، درمانشناسی، اطلاعات دارويی، شيمی دارويی، فارماکولوژي، مفردات پزشکی، فرآورده های دارويی بيولوژيکی، فيزيکال فارماسی، روش های دستگاهي، سمشناسی، بيوفارماسی، داروسازی صنعتی، کنترل ميکروبی دارويی، کارآموزی صنعت، زبان تخصصی، مقدمات داروسازی، گياه شناسی داروسازی، کارآموزی داروخانه و قابل ذکر است که بیشتر درسهایی که در رشته داروسازی ارائه میشود همراه با آزمایشگاه است.
نکات مثبت رشته داروسازی
- اجازه کار در داروخانه در دوران تحصیل
- درآمدزایی با در دست داشتن مجوز داروخانه بدون نیاز به حضور در داروخانه
- طول دوره تحصیلی کوتاه
- ارتباط کمتر با بیمار نسبت به دیگر رشته های درمانی
- گستره وسیع شغلی
نکات منفی رشته داروسازی
- دروس سخت و جذابیت کمتر
- عدم تناسب آموخته ها با آنچه در محل کار انجام میشود.
ضرایب دروس برای قبولی داروسازی
طبق دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری داروسازی در زیرگروه 2 واقع شده است. در این زیرگروه داروسازی، آموزش شیمی، بهداشت عمومی، بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها، تکنولوژی پزشکی هستهای، شیمی کاربردی، شیمی محض، فناوری اطلاعات سلامت، مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار، مهندسی بهداشت محیط و … قرار گرفتهاند.
مهمترین درسها برای قبولی در رشتههای این زیرگره دروس شیمی و زیست هستند. بنابراین برای قبولی در هریک از رشتههای این زیرگروه، کسب نمره تراز بالا در درسهای زیست و شیمی، از اهمیت ویژهای برخوردار است و درسهای ریاضی و فیزیک، به ترتیب، در اولویتهای بعدی قرار دارند. درس زمین شناسی نیز در این زیرگروه یعنی زیرگروه 2 اهمیت بالایی دارد ونمره تراز این درس با ضریب 1 محاسبه میشود.
طرح رشته داروسازی
در معرفی رشته داروسازی قابل ذکر است که طول دوره تحصیل رشته داروسازی 5.5 تا 6 سال است و بعد از گذراندن این دوره وارد دکتری عمومی میشوند. دانشجویانی که در رشته داروسازی تحصیل میکنند باید طرح اجباری به مدت 2 سال در مناطق محروم بگذرانند. طرح برای همه اجباری اس مگر اینکه فرد شرایط خاصی داشته باشد.
- کسانی که بعد از فارغ التحصیلی به خدمت سربازی اعزام شوند.
- خانواده شهدا، خانواده آزادگان و همسر و فرزند آزادگان، فرزند جانباز بالای ۵۰ درصد، همسر جانباز بالای ۷۰ درصد
- فارغ التحصیلان خارج از کشور
- اگر تک فرزند باشید.
- کسانی که مشکلات بیماری خاصی که مورد تایید شورای عالی پزشکی وزارت باشد، دارند.
- بانوانی که همسرشان فوت کرده است.
- دارندگان مدال طلای المپیاد دانش آموزی
- ۱۰ نفر اول کنکور سراسری تجربی
- رتبه ۱ تا ۳ آزمون جامع علوم پایه، آزمون پیش کار ورزی و آزمون دستیاری
ادامه تحصیل در رشته داروسازی
پس از کسب مدرک دکترای عمومی در رشته داروسازی اگر معدل مدرک بالای 15 باشد دانشجو میتواند در آزمونهای دوره تخصصی شرکت کند.
گرایشهای مقطع تخصصي داروسازی
- داروسازی بالینی
- صنعت
- گیاهان دارویی
- شیمی دارویی
- فارماکوگنزی
- سم شناسی
- داروشناسی
- فارماسیوتیکس
- بیوتکنولوژی دارویی
- داروسازی هسته ای
- اقتصاد مدیریت و دارو
- نانو فناوری دارویی
- کنترل دارویی
در این مقاله به معرفی رشته داروسازی پرداختیم برای آشنایی بیشتر با این رشته میتوانید از دانشجوینی که در این رشته تحصیل میکنند کمک بگیرید. مطمئنن دانشجویان میتوانند بیشترین کمک را به شما بکنند چون در این رشته تحصیل کردهاند و از سختی کار باخبر هستند. قابل ذکر است که دروس دانشگاهی سنگین است اگر شما به مطالعه و علم جویی علاقه کافی نداید تحصیل در رشتههای برتر کنکور تربی بیشک سخت خواهد بود.